JS Food,Wine & Art

Alle vine leveres af min gode samarbejdspartner gennem mange år FjeldstedVin


Domaine Jaume Cotes du Rhone 2016

Côtes du Rhône Villages, Génération, Domaine Jaume kommer fra byen Vinsobres i det sydlige Rhône, med så kendte naboer som Vacqueyras, Gigondas, Beaumes-de-Venise og den verdensberømte olivenby, Nyons. Domaine Jaume drives af to yngre brødre, Richard & Pascal Jaume med sans for kvalitet. Smagen er karakteristisk for området. Kraftig med en del bær og samtidig en behagelig krydret snert af peber og lakrids. Samtidig har de forstået at leve op til den nye generation af elegantere Rhône vine. Nyd den til kraftig og gerne lidt krydret mad. Til sommer grillen passer den også godt. Druesammensætningen er 85 % Grenache, 10 % Syrah og 5 % Carignan. Jordbunden er hovedsagelig kalk og ler. De fremstiller cirka 120.000 flasker om året af i gennemsnit 20 år gamle vinstokke. Vinen aftappes, helst uden filtrering, først 18 måneder efter høsten. Den nænsomme filtrering kan resultere i en anelse bundfald ad åre. Men det er kun godt og mest af alt, naturligt. Det smager ikke så godt, så pas på ved det sidste glas, hvis vinen er af ældre dato. Holdbarheden af denne vin er fra 2 til 6 år.

85,00 DKK

Chateau du Vieux Parc L´Heritage 2016 Cobiers

Côtes du Rhône Villages, Génération, Domaine Jaume kommer fra byen Vinsobres i det sydlige Rhône, med så kendte naboer som Vacqueyras, Gigondas, Beaumes-de-Venise og den verdensberømte olivenby, Nyons. Domaine Jaume drives af to yngre brødre, Richard & Pascal Jaume med sans for kvalitet. Smagen er karakteristisk for området. Kraftig med en del bær og samtidig en behagelig krydret snert af peber og lakrids. Samtidig har de forstået at leve op til den nye generation af elegantere Rhône vine. Nyd den til kraftig og gerne lidt krydret mad. Til sommer grillen passer den også godt. Druesammensætningen er 85 % Grenache, 10 % Syrah og 5 % Carignan. Jordbunden er hovedsagelig kalk og ler. De fremstiller cirka 120.000 flasker om året af i gennemsnit 20 år gamle vinstokke. Vinen aftappes, helst uden filtrering, først 18 måneder efter høsten. Den nænsomme filtrering kan resultere i en anelse bundfald ad åre. Men det er kun godt og mest af alt, naturligt. Det smager ikke så godt, så pas på ved det sidste glas, hvis vinen er af ældre dato. Holdbarheden af denne vin er fra 2 til 6 år.

75,00 DKK

Chateau du Vieux Parc Selection 2014 Cobiers

Côtes du Rhône Villages, Génération, Domaine Jaume kommer fra byen Vinsobres i det sydlige Rhône, med så kendte naboer som Vacqueyras, Gigondas, Beaumes-de-Venise og den verdensberømte olivenby, Nyons. Domaine Jaume drives af to yngre brødre, Richard & Pascal Jaume med sans for kvalitet. Smagen er karakteristisk for området. Kraftig med en del bær og samtidig en behagelig krydret snert af peber og lakrids. Samtidig har de forstået at leve op til den nye generation af elegantere Rhône vine. Nyd den til kraftig og gerne lidt krydret mad. Til sommer grillen passer den også godt. Druesammensætningen er 85 % Grenache, 10 % Syrah og 5 % Carignan. Jordbunden er hovedsagelig kalk og ler. De fremstiller cirka 120.000 flasker om året af i gennemsnit 20 år gamle vinstokke. Vinen aftappes, helst uden filtrering, først 18 måneder efter høsten. Den nænsomme filtrering kan resultere i en anelse bundfald ad åre. Men det er kun godt og mest af alt, naturligt. Det smager ikke så godt, så pas på ved det sidste glas, hvis vinen er af ældre dato. Holdbarheden af denne vin er fra 2 til 6 år.

115,00 DKK

Chateau des Jean-Loron

2015 Chénas, les Gandelins, “Ch. Des Jean-Loron” En af de ti dejlige cru’er fra Beaujolais. Fra hver fra sin lille kommune. Chénas ligger geografisk tæt på Moulin-a-Vent, men i smag er den mere som en lillesøster til Fleurie. Ren, mild og elegant med et feminint strejf. Den rene friske smag af god Beaujolais med Gamay druens fuldendte friskhed. M. Bouchacourt har gennem mange år specielt udvalgt og sammensat vinen til os. Et miks af de bedste marker, helt i top med megen frugt og den karakteristiske friskhed med en anelse krydrethed. Den skal drikkes ung, helst i sine første år. Nyd den til bordets lettere glæder. Fjerkræ, kalv, til buffet eller friske oste. Husk at Beaujolais altid skal serveres afkølet, hvor meget er et temperaments spørgsmål. Men lidt kølig fortjener den at blive serveret. Ellers får De ikke udbytte af dens dejlige frugtagtighed.

95,00 DKK

Pino noir d´Autrefois 2016

Pinot Noir, Vin de France, D’AUTREFOIS. En spændende rødvin sammensat af Pinot Noir druen høstet i Sydfrankrig, Bourgogne og Loire for at få den bedste karakter. d’Autrefois betyder at vinen er fremstillet som ”før i tiden”. Druen er jo oprindeligt fra Bourgogne, men dyrkes med succes på mange andre seriøse vingårde rundt i Frankrig, ja i hele verden. På trods af sin relativt unge alder er vinen drikke klar fra nu af. Pinot Noire druens karakter træder tydeligt frem, med friskhed og elegance, megen frugt og krydret med en anelse dybde. Endnu en gang kan vi konstatere at pris og kvalitet følges ad. Her er tale om en god, mild og reel vin der smager af det der står på etiketten. Det mener vi bør være et ufravigeligt krav, det er ikke nok vinen er god, den skal også smage af sin oprindelse. Et godt og mildt valg til Coq au vin.

66,00 DKK